Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Politica de renuntare la cumparare si returnare a produselor in termen de 14 zile calendaristice se aplica numai persoanelor fizice si numai in cazul produselor livrate prin curier.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.

Pentru a asigura returnarea cat mai in siguranta a produsului recomandam folosirea ambalajului si protectiilor originale ale produsului.

Produsul va fi returnat impreuna cu o copie dupa factura de achizitie si certificatul de garantie in original.

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Brands World Distribution srl de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin. În cazul produselor electrocasnice acest lucru presupune probarea prin pornirea și oprirea acestora și nu prin folosirea în scopul pentru care au fost produse. 

Brands World Distribution srl va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut.

 Produse care nu sunt acceptate la retur:

  • Produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator, indiferent daca acestea au fost sau nu utilizate dupa desigilare (ex.: rezerve de periute dinti, casti in ear, filtre si saci pt. aspiratoare etc)
  • Purificatoarele de aer  si produsele de ingrijire personala (aparate de ras, epilatoare, aparate de tuns, aparate ingrijire corporala, periute de dinti, irigatoare bucale, perii rotative, termometre etc.) care au fost desigilate si/sau utilizate ;

Produse care sunt acceptate la retur in anumite conditii:

Electrocasnice mici
In cazul în care au fost desigilate și testate de către client, trebuie returnate curățate și igienizate pentru ca returul să fie acceptat (aspiratoare, roboti bucatarie, mixere, masini de tocat, aparate de gatit, blendere, storcatoare fructe, fiare si statii de calcat, aparate de cafea etc);

 

Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza Brands World Distribution srl cu privire la decizia de retragere din contract dupa cum urmeaza:

(1.1) Cumparatorul va trimite prin e-mail la adresa office@brandsworld.ro o cerere cu subiectul - Cerere renuntare la cumparare produse comanda nr. ____/_____ (specificand nr comenzii si data acesteia).

(1.2) In cadrul cererii este recomandabil sa se specifice:

- numar comanda si data emiterii comenzii;

- date cumparator: nume si prenume, adresa de e-mail folosita la inregistrare cont si plasare comanda online pe www.brandmix.ro;

- numar factura si data emiterii facturii ce fac dovada achizitionarii produsului/produselor;

- cauzele/motivele care au dus la aplicarea procedurii de retur produs(e) (optional).

(1.3) Intr-un interval de 24 ore, cumparatorul va primi un e-mail continand detaliile privind aplicarea procedurii de renuntare la cumparare.

Nota:

  1. Conform OG 34/2014  privind regimul juridic al contractelor la distanta, cu modificari si completari ulterioare, politica de renuntare la cumparare si returnare a produselor in termen de 14 zile calendaristice se aplica numai persoanelor fizice si numai in cazul produselor livrate prin curier.
  2. Daca produsul receptionat prezinta un defect estetic, este nefuncțional sau prezinta vicii evidente de fabricație este necesar ca acestea sa fie semnalate in scris, in max. 48 de ore de la receptia produsului, la adresa electronica office@brandsworld.ro, impreuna cu 2 poze reprezentative care sa ilustreze defectul.
  3. Ne rezervam dreptul de a refuza returnarea produsului in cazuri de retururi repetate, depasirea termenului de renuntare la cumparare si returnare produs, neindeplinirea conditiilor de renuntare la cumparare si returnare sau neacceptarea taxei de curier.